märts, 2019

21märts19:0019:00HISPAANIAHÕNGULINE NULLKULU GALAÕHTUSÖÖKTALLINN RESTORAN Ö

Event Details

Iberofesti raames leiab aset ainulaadne galaõhtusöök, mis valmib järgides vastutustundliku tarbimise ja nullkulu põhimõtteid. Tegemist on kordumatu kulinaarse elamusega, mis leiab aset vaid ühel õhtul.

Õhtusöögi menüü põhiautor on Albert Franch Sunyer Hispaaniast. Õhutusöök valmib koostöös Peeter Piheli ning restoranide Nolla (Helsinki) ja Ö (Tallinn) meeskondadega. Menüü on inspireeritud Alberti Hispaania juurtest, kuid toidu valmistamisel kasutatakse suuresti parimat Eestist pärit kohalikku toorainet, mida käsitletakse säästlikult ning austavalt, järgides nii tooraine hankimisel kui toidu valmistamisel ja serveerimisel teadlikult rohelist nullkulu mõtteviisi.

Barcelonast pärit Albert Franch Sunyer on töötanud mitmes Michelini tärniga restoranis. Hetkel resideerib ta Helsinkis, kus on töötanud mitmes Soome pealinna mainekaimas restoranis nagu Chez Dominique, Olo ja 2017. aastal Helsinki aasta restoraniks valitud Grön. Ta on üks restorani Nolla asutajatest, mis on esimene oma toimimises nullkulu põhimõtted järgiv fine-dining restoran mitte ainult Soomes, vaid kõigis Põhjamaades.  Restorani loomise idee tekkis meelehärmist, mida põhjustas restoranimaailmas valitsev raiskav suhtumine. Nolla pakub oma külastajatele toiduelamusi, mis on valminud jäätmeid tekitamata parimast kohalikust mahetoorainest. Albert eelistab alati väiketootjatelt pärit kohalikku ja hooajalist toorainet, mida soetatakse pakendivabalt.

Õhtusöögi menüü valmib koostöös tuntud Eesti peakoka Peeter Piheliga, kes on siinmail üks tuntumaid nullkulu põhimõtete pooldajaid. Olles sündinud ja kasvanud saarel, lähtub Peeter oma töös paljuski oma juurtest. „Kui toorainet napib, tuleb olla loominguline,“ tavatseb ta öelda. Ja see on tal hästi õnnestunud! Olles Pädaste mõisa restorani Alexander peakokana mitmel korral pälvinud Eesti parima restorani tiitli, asus ta mitmeks aastaks tööle Rootsi parima restorani Fäviken Magasineti peakoka parema käena. Praegu toimetab ta Tallinnas Kotzebue Bakery & Charcuterie omanikuna. Tema jaoks on nullkulu järgimine toidu valmistamisel austusavaldus armastusega väiketootjate poolt kasvatatud kohaliku toorainele, mida tuleb käsitleda lugupidavalt ja vastutustundliku tarbimise põhimõtteid järgides.

Õhtusööki võõrustab restoran Ö, mille meeskond ühendab väed mõlema peakokaga, et pakkuda kohalviibijatele fine-dining toiduelamust, mis on valminud rohelist, jätkusuutlikku ja teadlikku mõtteviisi järgides.

Õhtusöögi kohtade arv on piiratud. Pääsmed hinnaga 50 eurot on saadaval restoranis Ö.

Lisainfo ja broneeringud:
restoran@restoran-o.ee / +372 6616150

Broneering jõustub pärast ettemaksu tegemist!

Restoran Ö
Mere pst 6E, Tallinn
http://restoran-o.ee/

Time

(Neljapäev) 19:00 - 19:00

Location

Restoran Ö

Mere pst 6E, Tallinn

0 Comments

X